قالب وبلاگ

 
درباره ي سايت
?

این سایت به منظور پاسخ به برخی سوالات متداول فیزیک در کلاس که بدلیل کمبود وقت پاسخ داده نشده و همچنین برخی مطالب درسی و برنامه نویسی به زبان ویژوال بیسیک طراحی و تهیه گردیده است.
آرشيو
پيغام مدير سايت
سلام دوست من به سايت فیزیک به زبان ساده برنامه نویسی ویژوال بیسیک خوش آمديد لطفا براي استفاده از تمامي امکانات

دانلود فايل , شرکت در انجمن و گفتگو با ساير اعضا در سايت ثبت نام کنيد

جستجو در همين سايت

 

توضیح

 برای دریافت آموزشهای ویژوال بیسیک میتوانید آنها را در منوی موضوعات سایت  و با کلیک روی برنامه نویسی ویژوال بیسیک مشاهده کنید.این آموزشها در صفحه اصلی قرار داده نمیشوند.


 برای دسترسی سریع به مطالبی که فایلهایی برای دانلود دارند، میتوانید آنها را در منوی موضوعات سایت  و با کلیک روی دانلودهای فیزیک  یا دانلودهای رایانه مشاهده کنید.


بنام خدا

برای آن دسته از دانش آموزانی که به واتس آپ یا شاد دسترسی ندارند، لینک آدرس فایلهای جلسات تدریس که بصورت فیلم یا پاورپوینت است را در این پست قرار میدهم. سعی میکنم با ارائه  جلسات یا درسهای جدیدتر این پست را بروز رسانی کرده و پیوندها را ثبت نمایم.

فیزیک دوازدهم-فصل1-جلسه1  

 

 


امتياز : نتيجه : 0 امتياز توسط 0 نفر مجموع امتياز : 0

درباره : فیزیک , مکانیک ,

تاريخ : یکشنبه 06 مهر 1399 نويسنده : محمدعلی اندکایی l بازديد : 285

بنام خدا

بخشی از جزوه کوانتوم 1 دکتر رشیدیان بصورت فایل pdf در زیر قرار داده شده.،این قسمت برای دوستان همکلاسی است و استفاده از آن برای دانش آموزانم مفید نمیباشد.

بخشی از جزوه کوانتوم1


امتياز : نتيجه : 5 امتياز توسط 1 نفر مجموع امتياز : 8

درباره : فیزیک , مکانیک , فیزیک جدید , دانلودها , دانلودهای فیزیک ,

تاريخ : چهارشنبه 01 خرداد 1392 نويسنده : محمدعلی اندکایی l بازديد : 1069

بنام خدا

تعدادی از نرم افزارهای آزمایشگاه مجازی فیزیک را در ادامه آورده ام که امیدوارم مورد استفاده قرار گرفته و در روند آموزش مفید باشند.

آزمایشگاه مجازی اپتیک و مناسب برای دانش آموزان سال اول :دانلود فایل با حجم تقریبی 10 مگابایت

شبیه ساز بعضی آزمایشهای فیزیک به همراه شبیه سازی بعضی ابزارها:دانلود نرم افزار با حجم تقریبی 3/2 مگابایت

شبیه ساز بعضی آزمایشهای فیزیک(نسخه آزمایشی) :دانلود نرم افزار با حجم تقریبی 13 مگابایت

برای دریافت فایل آزمایشگاه مجازی فیزیک(کرکودیل) میتوانید به سایت زیر مراجعه کنید.

http://www.greenonline.ir/science/210/

آموزش کار با نرم افزار کروکودیل :دانلود فایل با حجم تقریبی 10 مگابایت

برای دریافت فایل آزمایشگاه مجازی فیزیک نیوتن(نسخه آزمابشی) میتوانید به سایت زیر مراجعه کنید:لینک صفحه مورد نظر برای دانلودبا حجم ۲۳ مگابایت

شبیه ساز حرکت سیارات منظومه شمسی:دانلود نرم افزار با حجم تقریبی 3/3 مگابایت


امتياز : نتيجه : 5 امتياز توسط 4 نفر مجموع امتياز : 70

درباره : فیزیک , نور , مکانیک , الکتریسته , دانلودها , دانلودهای فیزیک ,

تاريخ : چهارشنبه 26 مهر 1391 نويسنده : محمدعلی اندکایی l بازديد : 1275

بنام خدا

سوالها و مثالهایی که باید در کلاس کار شوند در این قسمت قرار داده شده،کسانی که این سوالها را از طریق مدرسه دریافت نکرده و یا به هر دلیلی آنها را از دست داده اند میتوانند بوسیله لینک زیر اقدام به دریافت فایل سوالها نمایند.

تمرینها و مثالهای فصل 2 - حجم :321Kb

تمرینها و مثالهای فصل ۳- حجم :۱۴۶Kb

تمرینها و مثالهای فصل ۴ - حجم :۲۹۳Kb

تمرینها و مثالهای فصل5 - حجم :874kb

تمرینها و مثالهای فصل 6 - حجم :543Kb

 

 

 پسورد آزمایشگاه مجازی فیزیک


امتياز : نتيجه : 5 امتياز توسط 4 نفر مجموع امتياز : 53

درباره : فیزیک , مکانیک , دانلودها , دانلودهای فیزیک ,

تاريخ : پنجشنبه 20 مهر 1391 نويسنده : محمدعلی اندکایی l بازديد : 1276

در ادامه ابتدا تعریف سرعت فرار بیان می شود وسپس به برخی از این اشتباهات اشاره می شود .

سرعت فرار

سرعت فرار از دست جاذبه کره زمین:حداقل سرعتی است که اگر جسم را با آن سرعت به طرف بالا پرتاب کنیم آن جسم دیگر به سطح زمین برنگردد.

نکات

۱-سرعت فرار برای هر جسمی(سیاره-ستاره-سیاه چاله)قابل تعریف است.

۲-اگر جسمی از سطح زمین با سرعت ۱۱.۲ کیلومتر بر ثانیه پرتاب شود از دست جاذبه زمین فرار می کند.که این عدد سرعت فرار از سطح زمین است.

۳-هرچه از سطح زمین بالاتر باشیم سرعت فرار عدد کمتری است.

۴-سرعت فرار برای جسمی تعریف می شود که فقط تحت تاثیر نیروی جاذبه حرکت می کند.مثلا وقتی شما سنگی را به طرف بالا پرتاب می کنید.در مورد موشکها تا زمانیکه موتور موشک روشن است اینگونه نیست.

۵-دلیل این که یک سیاهچاله هم سیاهچاله می شو د این است که سرعت فرار در مرزهای آن بیش از سرعت نور می شود، بنابراین حتی نور هم که بالاترین سرعت شناخته شده در طبیعت را دارد از سیاهچاله فرار نمی کند. پس هر چه جسم پر جرم تر باشد، سرعت فرار بیشتر است یعنی سخت تر می توان از سطح آن فرار کرد.

اشتباهات رایج

اغلب بیان می شود برای خروج فضا پیما از سطح زمین باید سرعت آن ۱۱.۲ کیلومتر بر ثانیه باشد

اولا:موشک فقط تحت تاثیر نیروی جاذبه نیست بلکه نیروی پیشران موشک هم به آن اثر می کند.

ثانیا:بارها دیده ایم که یک موشک از سرعت صفر شروع به حرکت می کند نه ۱۱.۲ کیلو متر بر ثانیه!!

ثالثا :تولیداین سرعت توسط موشک بسیار سخت است .هرچند موتورهای موشک شاتل فضایی قوی ترین موتورهای ساخت بشر هستند.

رابعا:تحمل این سرعت وشتاب برای فضا نوردان سخت است.پس قبل از پرتاب در ازمایشهای تمرینی بدن آن به این شتاب عادت می کند.

بنابراین می بینیم که بسیاری از مطالب گفته شده در مورد سرعت فرار فقط جنبه تئوری دارد اما در عمل مساله بسیارمتفاوت است.

و اما پاسخ.............

دانشمندان برای حل مشکل از نکات زیر کمک می گیرند

*به جای اینکه فرار را از سطح زمین شروع کنند فرار را از  ارتفاع بیشتری شروع می کنند. زیرا هرچه ارتفاع بیشتر باشد سرعت فرار عدد کمتری است. به همین خاطر سفینه هنگام بالا رفتن دو کار را با هم انجام می دهد اولا هرچه بالا تر می رود ارتفاع بیشتر شده وبرای فرار سرعت کمتری(کمتر از عدد۱۱.۲)نیاز دارد ثانیا رفته رفته سرعتش افزایش می یابد وبه سرعت فرار در آن ارتفاع نزدیک می شود.

*موتور موشک در حقیقت با بالا بردن آن سفینه را به محلی می برد که سرعت فرار در آن جا کم است.پس هنگامی که سرعت به مقدار سرعت فرار می رسداگر موتورهای موشک خاموش  شوند موشک تا فاصله بینهایت از زمین دور می شود  تا در بینهایت متوقف می شود.

*با اینکه در اتفاع زیاد سرعت فرار کمتر است اما باز هم رسیدن به آن بسیار مشکل است به همین خاطر از سرعت حرکت انتقالی و وضعی زمین نیز کمک می گیرند.می دانیم اگر از یک جسم متحرک  قطعه ای جدا شود آن قطعه با سرعت جسم پرتاب می شود(مانند قطرات آب جدا شده از لاستیک ماشین) بنابراین زمین یک جسم متحرک است که با سرعت زیادی در مدار خود حرکت می کند و موشک همان قطعه ایست که از آن جدا می شود پس با سرعت زمین به فضا پر تاب می شود.البته باید دقت کرد که موشک باید طور ی پرتاب شود که هم جهت سرعت  زمین باشد وگرنه سرعت زمین نه تنها کمکی به آن نمی کند بلکه جلو حرکت آن را می گیرد.

*برای روشن شدن مطلب به مثال زیر دقت کنید

سرعت خطی چرخش زمین در استوا   ۴۶۵متر بر ثانیه است(۰.۴۶۵ کیلومتر بر ثانیه)که از این سرعت برای پرتاب فضا پیما کمک می گیرند.بنابراین اگر جسم را از استوا به سمت شرق پرتاب کنیم به جای سرعت۱۱.۲ سرعت ۱۰.۷۳۵ را لازم داریم .هرچه محل پرتاب به استوا نزدیک تر باشدبهتر است کیپ کاناورال در عرض جغرافیایی ۲۸ در قرار دارد..ضمنا وقتی سفینه با سرعت فرار رها می شود در فاصله دور از زمین  متوقف می شود بنابراین اگر سفینه بخواهد به ماه سفر کند باید با سرعت بیشتر از سرعت فرار پرتاب شود تا سرعت لا زم برای ادامه مسیر را داشته باشد.در عمل باز هم سرعت پرتاب باید بیشتر باشد زیرا سرعت فرار از خورشید نیز به آن اضافه می شود.          

 این متن از وبلاگ فیزیک اما ساده کپی شده است.  با تشکر از نویسنده  و وبلاگ اشاره شده 

 

 

 


امتياز : نتيجه : 5 امتياز توسط 6 نفر مجموع امتياز : 48

درباره : فیزیک , مکانیک ,

تاريخ : شنبه 28 مرداد 1391 نويسنده : fatemeghazizadeh l بازديد : 969

بنام یگانه هستی بخش دانا

با توجه به سوالاتی که در کلاس درباره نسبیت مطرح شد که بدلیل کمبود وقت فرصت پاسخ نداشتم، تصمیم گرفتم اینبارمختصری در مورد نسبیت صحبت کنم و تا جاییکه ممکن است با زبانی ساده یکسری اطلاعات کلی را به علاقه مندان ارائه دهم.نکته ای که قبل از مطالعه این مبحث لازم است، مطالعه آن بصورت آرام و با دقت است تا مفاهیم گفته شده با توجه به تازگی موضوع قابل درک باشند.قبل هر چیز باید بدانیم دستگاه لَخت چیست؟

دستگاه لَخت

بصورت گذرا در کلاس گفته بودم که دستگاه لخت دستگاهی است که قوانین نیوتن در آن برای ما صادق است.بطور کلی هر سیستمی که با سرعت یکنواخت و مستقیم حرکت کند میتواند پایه ای برای دستگاه لخت ما باشد.فرض کنیم در یک قطار یا ماشینی قرار داریم که بسیار نرم و راحت حرکت میکند و هیچ روزنه ای به بیرون نداشته باشد که بتوانیم بر اساس منظره بیرون تشخیص دهیم که متحرک ما در حال حرکت است.در این حال از ما پرسیده شود که آیا متحرک در حال حرکت است یا خیر، هیچ جوابی نمیتوانیم بدهیم چون ما بر اساس حرکت نسبی است که تشخیص میدهیم که در حال حرکتیم یا نه و در متحرک با شرایط گفته شده این امکان وجود ندارد.اگر در این قطار روی میز روبرویمان توپی قرار داشته باشد طبق قانون اول نیوتن اگر نیرویی به این توپ وارد نشود،تا ابد ثابت باقی خواهد ماند. وبه همین ترتیب قوانین دیگر نیوتن نیز برقرارند.

شرایط دیگری را در نظر میگیریم و آن اینکه ناگهان قطار شتاب تندشونده بگیرد،ناظر درون قطار چه وضعیتی را برای توپ روی میز مشاهده خواهد کرد؟چند لحظه روی این موضوع تمرکز کنید ....

خواهید دید که توپ خودبخود به سمت شما حرکت میکند بدون اینکه هیچ نیرویی به آن وارد آمده باشد درست مثل وقتی که هنگام شتاب گرفتن ماشین لیوان آب درون ماشین خودبخود میریزد.در این حالت قانون اول نیوتن نقض میشود زیرا بدون اعمال هیچ نیرویی حرکت رخ داده است.پس برای بر پا کردن دستگاههای فیزیکی میبایست درون سیستمی قرار داشته باشیم که یا ساکن باشد و یا در حال حرکت مستقیم الخط یکنواخت ، به همین دلیل قانون اول نیوتن را قانون لختی نیز میگویند.البته دستگاه لخت به این راحتیها پیدا نمیشود چرا که اکثر سیستمهایی که میشناسیم همه دارای حرکت شتابدار هستند،حتی ماشینی که با سرعت یکنواخت و در راستای مستقیم حرکت میکند،باز دارای حرکت شتابدار است چون این ماشین روی زمینی قراردارد که خود زمین دارای حرکت شتابدار میباشد.اما با تقریب میتوان بعضی سیستمها را بعنوان یک دستگاه لخت انتخاب کرد و دستگاههای ریاضیمان را در این سیستمها بنا کنیم.یکی از سیستمهای لختی که در فیزیک بسیار مورد استفاده قرار میگیرد خود زمین است.اگرچه زمین دارای حرکت شتابدار است ولی چون حرکت آن خیلی روی مشاهدات زمینیمان تاثیر نمگذارد بنابراین میتوانیم آن را به عنوان یک دستگاه لخت در نظر بگیریم.

دانش آمورانی که فیزیک2 را با من گذرانده اند میدانند که چقدر تاکید دارم که برای حل مسائل مکانیک حتما یک دستگاه مختصات (مثلا دکارتی) تشکیل دهند و محاسبات خود را بر اساس این دستگاه حل کنند.این دستگاه حتما باید در یک محیط لخت باشد در غیر اینصورت محاسبات عادی با خطا همراه است و باید تصحیهایی در محاسبه وارد کرد.

ادامه بحث را انشاا... در مطلب بعد ادامه میدهم


امتياز : نتيجه : 5 امتياز توسط 2 نفر مجموع امتياز : 14

درباره : فیزیک , مکانیک , نسبیت ,

تاريخ : یکشنبه 15 مرداد 1391 نويسنده : محمدعلی اندکایی l بازديد : 824

مطالب گذشته
» مساله فاضلاب شهری، فرصت یا چالش »» یکشنبه 28 دی 1399
» ارسال فایلهای تدریس »» یکشنبه 06 مهر 1399
» ارسال جزوه نانو »» دوشنبه 25 اسفند 1393
» ساعت آفتابی »» سه شنبه 07 آذر 1391
» آزمایشگاه مجازی فیزیک »» چهارشنبه 26 مهر 1391
» تمرینهای تکمیلی فصل2 ، 3 و 4 -فیزیک2 »» پنجشنبه 20 مهر 1391
» واندوگراف »» جمعه 10 شهریور 1391
» نرم افزار بخشهای نور فیزیک1 »» چهارشنبه 08 شهریور 1391
» جزوه های VB »» دوشنبه 30 مرداد 1391
» سرعت فرار و اشتباهات رایج »» شنبه 28 مرداد 1391
امکانات وب



Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
چاپ این صفحه چاپ مطالب


RSS


POWERED BY
andekaei
آمار کاربران

عضو شويد


فراموشي رمز عبور؟

عضويت سريع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به فیزیک به زبان ساده برنامه نویسی ویژوال بیسیک مي باشد.

طراح و مترجم قالب

طراح قالب

جديدترين مطالب روز

فيلم روز

فیزیک به زبان ساده برنامه نویسی ویژوال بیسیک